„Suntem în economie de piață, unde piața dictează prețurile, dar asta nu înseamnă că statul trebuie să se implice în monitorizarea prețurilor. Avem o experiență foarte bună când Guvernul condus de doamna Greceanâi a gestionat acest proces împreună cu domnul Chicu la acea etapă. Îl rog pe domnul prim-ministru să revenim la acel mecanism când săptămânal la nivel de premier se făcea o analiză detaliată a dinamicii săptămânale a prețurilor pe toate tipurile de produse în RM”, a declarat Dodon după ședința de lucru, împreună cu prim-ministrul Ion Chicu și speakerul Zinaida Greceanâi.

La rândul său, șeful Guvernului a fost de acord cu solicitarea lui Dodon, dar a ținut să menționeze că prețurile sunt stabilite de piață.

„Este important ca toți să înțeleagă acest lucru, inclusiv cei care au venit și au promis că o să consolideze economia de piață din RM. Noi suntem într-o economie de piață, prețurile sunt libere, noi tindem spre liberalizare. Important este ca Consiliul Concurenței să nu admită înțelegeri de cartel, dar prețurile le stabilesc agenții economici, iar presa, unii mai ales, trebuie să înțeleagă acest lucru foarte bine”, a comentat prim-ministrul.

Potrivit autorităților, mecanismul de monitorizare a prețurilor ar urma să concentreze mai ales pe pe produsele sociale.