„Prima destinație a Mexicului este America, însă prima destinație a Americii nu este Mexicul. Așa că am mers într-un oraș tipic american și i-am întrebat de ce nu iau în calcul (n.r. oamenii) o călătorie în Mexic”, începe clipul celor de la Aeromexico.

Statele Unite are nu mai puțin de 325 de milioane de cetățeni. Este, așadar, o țară diversă, care nu poate fi judecată în baza unui singur clip. Însă cei care au acceptat să participe la această campanie au spus că nu iau deloc în considerare o călătorie în Mexic.

Toți cei care au răspuns la întrebările angajaților au fost apoi rugați să se supună la un test ADN, pentru a vedea dacă au strămoși mexicani.

În continuare, în funcție de procentul de moștenire genetică mexicană, aceștia au primit reduceri pentru călătorii în Mexic. Dacă a reieșit că sunt 30% mexicani, au primit o reducere de 30% la biletul de avion și tot așa.

Majoritatea nici măcar nu știau că există posibilitatea să aibă strămoși mexicani în familie și s-au declarat bucuroși de reduceri. Asta chiar dacă fenomenul migrației dinspre Mexic spre SUA a început undeva prin anii 1800, potrivit Departamentului de Securitate Statală american, relateazădigi24.ro.

Clipul este o lecție de viață pentru cei care dau dovadă de lipsă de toleranță, dar nu cunosc elemente importante din propria istorie. Însă poate cea mai amuzantă reacție a fost a unei femei în vârstă care a răspuns scurt și la obiect:

„Pfff…. în niciun caz” atunci când a fost întrebată dacă ar călători în Mexic. Atunci când testul ADN a dezvăluit că are doar 3% moștenire mexicană, a părut vizibil dezamăgită că nu primește o reducere consistentă la bilete de avion spre statul vecin din sud.