Înaintea meciului cu Manchester United, care va avea loc astăzi, Mourinho a făcut o comparație cu rivalele din Premier League, care au achiziționat deja jucători pentru sume importante, așa cum este cazul lui Bruno Fernandes (Manchester United), Hakim Ziyech sau Timo Werner (Chelsea).

Tottenham este unul dintre cluburile importante din Anglia, însă londonezii au ezitat să investească sume mari în transferuri, lucru care s-a întâmplat și mandatul lui Mauricio Pochettino, care a fost înlocuit de Mourinho în noiembrie 2019.

Deși a lăsat de înțeles că se va adapta situației, Mourinho va fi nevoit să lupte cu un buget de transferuri mult mai mic, spre deosebire de ceea ce se întâmpla când pregătea cluburi precum Manchester United, Chelsea sau Real Madrid.

"Știu că nu ne vom afla în aceeași ligă, în aceeași lume și că alte cluburi vor face complet diferit față de noi. Avem deja exemple de cluburi care investesc și fac mișcări importante pe piața transferurilor, deși mai sunt de jucat încă 9 etape din sezon.

Dacă mă aștept să rămân cu exact aceeași echipă din acest moment? Nu, mă aștept să facem mici modificări importante pentru a ne îmbunătăți pe două sau trei poziții.

United l-a cumpărat pe Bruno Fernandes, Chelsea i-a luat pe Ziyech și Werner. Ei pot face ce vor, nu e problema noastră. Ne concentrăm pe ce avem noi de făcut. Ne vom îmbunătăți lotul așa cum putem, nu e nicio problemă", a declarat Mourinho, potrivit BBC.

O analiză a site-ului de specialitate transfermarkt.com arată că Spurs a plătit 736 de milioane de euro pentru transferuri, din sezonul 2010/2011 și până în prezent.

Deși pare o sumă impresionantă, actuala echipă a lui Mourinho este devansată de cinci cluburi din Premier League la acest capitol, patru dintre acestea reușind chiar să depășească suma de 1 miliard de euro.

După 29 de runde scurse din actuala ediție de campionat, Tottenham ocupă locul 8, cu 41 de puncte și este la șapte lungimi de ultimul loc care duce în Champions League. Trupa lui Mourinho a fost eliminată din Champions League de RB Leipzig, scor 0-4, la general.