„Există suspiciuni de devalizare a aceste confederații. Există un grup criminal organizat care încearcă să privatizeze Sanatoriul „Truskaveț” din Ucraina. La fel, și la „Zolotaia Niva” din Sergheevca. Nu este proprietatea statului, dar este proprietatea confederației. Când Procuratura Generală doarme și nu reacționează la aceste informații, confederația trebuie să ia toate măsurile să oprească aceste abuzuri”, a declarat Maia Sandu.

„Să se adreseze cu toate probleme la MAI să vedem cum putem să ne implicăm în limita competențelor”, a adăugat ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Amintim că Jurnal TV a relatat și despre alte proprietăți ale Republicii Moldova din Ucraina care sunt scoase la vanzare, una dupa alta, chiar daca procesele de privatizare au fost suspendate printr-o decizie a Guvernului.

Este și cazul sanatoriului „Sănătatea” din Sergheevka, de pe litoralul Mării Negre, scos la licitație dupa ce ar fi falimentat inclusiv din cauza angajatilor Cancelariei de Stat. Aceștia nu au mișcat un deget în ultimii trei ani, afirma Vadim Torgai, fostul administrator al sanatoriului.