Suspectele au fost urmărite timp de jumătate de an, iar în cadrul investigațiilor s-a stabilit că tinerele erau racolate din familii vulnerabile, și li se promiteau sume de la 1000 la 1500 de euro lunar pentru practicarea prostituției în unele orașe de pe litoralul Mării Egee.

Totodată, victimelor li se propunea bani pentru perfectarea actelor de identitate, procesul fiind monitorizat, iar după obținerea documentelor, suspecta se asigura ca fetele să ajungă la destinație, achitând transportul. Ajunse în Grecia, tinerele erau întimpinate de către celelalte două suspecte, fiicele, și conduse la apartamente închiriate în trei orașe diferite, unde și prestau servicii sexuale.

De la fiecare client se încasau între 90 și 120 euro. Persoanele suspecte aveau în rețeaua lor cinsi sau șase tinere care prestau serviciile sexuale. Zilnic, fiecare fată avea până la șapte clienți.

În timpul percheziției efectuate, la domiciliul suspectelor, au fost depistate informații privind transferurile bancare, copii ale actelor de identitate ale persoanelor implicate în procesul de prestare a serviciilor sexuale.

Suspectele își recunosc vinovăția, colaborează cu organul de urmărire penală, fiind cercetate în stare de libertate. Dacă vor fi găsite vinovate acestea riscă o pedeapsă cu închisoare de până la șapte ani.