În timpul manifestaţiei, protestatarii în frunte cu conducerea Partidului Democrat din Moldova au pichetat clădirea Preşedinţiei unde în prezenţa poliţiei au fost aruncaţi peste gard mai mulţi curcani cu picioarele legate, care au suferit leziuni.

Potrivit Asociației pentru Protecția Animalelor, în urma impactului, trei curcani au suferit fracturi la picioare şi au murit.

„Aceste acţiuni cu caracter abuziv săvârşite în mod public reprezintă o manifestare dezumanizantă şi contravine eticii şi a valorilor morale faţă de fiinţele vii, astfel de acţiuni fiind incompatibile cu valorile democratice şi morale ale societăţii în care conviețuim, fiind totodată susceptibile răspunderii penale conform art.222/1 al CODULUI PENAL al RM. Conform codului penal, aceste acțiuni prevăd pedeapsa cu închisoare de până la trei ani, dar și peste 200 de ore de muncă neremunerată”, se spune în comunicat.

Protecția Animalelor din Republica Moldova cere ca organele competente să se autosesizeze pentru a stabili toate circumstanţele săvârşirii aceste infracţiuni şi pentru a pedepsi făptaşii.

Jurnal.mdJurnal.md