09.40 // Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, coloana cu cele șase cadavre a ajuns în Republica Moldova în dimineața zilei de astăzi.

Trupurile neînsuflețite vor fi aduse la sediul unei companii de servicii funerare. Acolo sunt așteptate de rude și apropiați.

Totodată, cele patru persoane traumatizate, care se aflau la spitalul Sukhinichi au fost externate și sunt transportate prin intermediul căii ferate cu ruta Moscova – Chișinău, fiind supravegheați de angajații SMURD.

Trenul cu persoanele traumatizate urmează să ajungă la Chișinău în seara zilei de astăzi, la ora 19:17. De pe peronul Gării Feroviare oamenii vor fi întâlniți de apropiați.

Tragicul accident s-a produs pe 4 august, în jurul orei 7:40, în Federația Rusă, regiunea Kaluga. Trei mijloace de transport, printre care și un microbuz din Republica Moldova, s-au ciocnit după ce unul dintre șoferi a intrat în depășire.

În urma impactului puternic, opt oameni, printre care șase moldoveni, și-au pierdut viața. Totodată, alți patru moldoveni au fost internați în spital cu diverse traumatisme.