„Rusia a majorat prețul patentei de muncă pentru migranți, inclusiv pentru cei din Republica Moldova. Și asta chiar dacă Dodon și guvernul său este unul total loial Federației Ruse, Pe de altă parte, Uniunea Europeană a majorat cotele de export a mărfurilor moldovenești pe piața UE. Și asta chiar dacă Dodon și guvernul său nu sunt pro-UE, se poate spune că sunt chiar anti-UE. Ce deduc eu din această realitate? În primul rând, că Dodon nu este luat în seamă nici măcar de țările pe care le vizitează în fiecare săptămână. Or, cum să nu obții tu derogare/excepție pentru moldoveni în condițiile în care declari zilnic că Putin este prietenul tău de cataramă?”, a comentat deputatul fracțiunii PAS, Sergiu Litvinenco.

„Pe de altă parte, Uniunea Europeană, spre deosebire de alții, nu acționează în mod partizan, ci exclusiv în beneficiul cetățenilor și agenților economici din Republica Moldova. Or, majorarea cotei de export s-a făcut chiar dacă Republica Moldova este condusă de Dodon și guvernul său, adică s-a făcut nu „datorită” guvernării de la Chișinău, ci „în pofida” faptului că guvernarea de la Chișinău este așa cum este”, a mai spus deputatul.

Președintele Igor Dodon nu a comentat deocamdată aceste declarații.

Precizăm că, începând cu 1 ianuarie, autoritățile de la Moscova au scumpit patenta de muncă pentru migranți, inclusiv pentru cei din Republica Moldova.