Calvo sărbătoarea ziua de naştere a soţului său. Femeia a murit duminică după ce a suferit reacţii adverse puternice. Inspectorul regional al sănătăţii, Ana Barcelo, a transmis condoleanţe familiei şi spune că o anchetă se află în desfăşurare.

„Am iniţiat o inspecţie principală a restaurantului, dar totul pare să fie în regulă”, spune Barcelo. „Produsele alimentare urmează să fie analizate”, adaugă aceasta.

Mostre din ingredientele folosite la restaurant au fost trimise la Institutul Naţional al Ştiinţei Toxicologice din Spania, scrie mediafax.ro.

Această specie de ciuperci este foarte populară în sezonul de primăvară. De obicei, acestea sunt uscate şi gătite bine pentru a distruge orice prezenţă a toxinelor. Cu toate acestea, există numeroase specii care arată asemănător, acestea fiind letale.

Conform sistemului de clasificare folosit de Michelin, o stea reprezintă „un restaurant foarte bun”, două stele reprezintă „mâncare excelentă ce merită încercată”, iar trei stele, acesta fiind numărul maxim ce poate fi acordat, înseamnă „gastronomie de excepţie”.