Pe cazul dat au fost efectuate șapte percheziții de către Inspectoratul Național de Investigații al IGP, sub supravegherea procurorilor PCCOCS – atât la domiciliile membrilor grupării, cât și la locurile de depozitare a drogurilor.

În rezultatul acestora, au fost depistate și ridicate peste trei kg de marijuana (care pe piața neagră ar valora 450.000 de lei), precum și semințe de canabis pregătite pentru a fi plantate, cântar electronic, obiecte confecționate artizanal utilizate la consumul drogurilor.

Cei trei suspecți au fost reținuți pentru un termen de 72 de ore, iar după aplicarea arestului, aceștia se vor afla în custodia statului încă 30 de zile, la solicitarea procurorilor.

poliția.mdpoliția.md

Aceștia acționau în baza unor roluri bine-determinate, fapt pentru care, inclusiv, cauza este cercetată sub aspectul crimei organizate. Potrivit ofițerilor de investigație, angajatul Penitenciarului comercializa drogurile, iar liderul grupului criminal cultiva și prelucra plantele de canabis, apoi le transmitea spre comercializare celorlalți membri.

poliția.mdpoliția.md

În cazul în care vinovăția membrilor grupului criminal va fi demonstrată în instanța de judecată, pentru fapta de circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.