Campionatul se va relua cu derby-ul fotbalului ucrainean, dintre Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk. Meciurile vor avea loc fără spectatori, deşi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat că începând de pe 22 mai vor fi relaxate şi mai mult restricţiile de deplasare.

Când au rămas nouă etape, Şahtior este aproape sigură de câştigarea campionatului, având un avans de 13 puncte faţă de următoarele două clasate, Zoria Lugansk şi Dinamo Kiev. Campionatul Ucrainei a fost printre ultimele din Europa care au fost întrerupte din cauza pandemiei, la mijlocul lui martie.

Potrivit datelor oficiale, Ucraina are 18.647 de cazuri de COVID-19 şi 456 de decese, mult mai puţine decât Rusia vecină, ce ia la rândul său în calcul reluarea campionatului. Belarus, cu aproximativ 27.000 de cazuri şi 151 de morţi, nu a oprit campionatul, care a fost mult timp singurul din Europa ce a continuat în ciuda pandemiei.

Campionatul Insulelor Feroe a devenit sâmbătă primul care a fost reluat în Europa după vârful pandemiei de coronavirus. Franţa şi Olanda au optat pentru încheierea sezonului. Campionatul Germaniei va fi reluat sâmbătă. Spania, Italia şi Anglia intenţionează să reia şi ele, mai târziu, competiţiile.