„Este extrem de grav că timp de aproape 5 ani Adriana Bețisor l-a lăsat pe Șor în libertate, cheltuind banii furați de la cetățeni, pentru că așa i-a dictat șeful său Plahotniuc, și că până astăzi a tergiversat luarea deciziei de a sechestra averea lui Șor și de a cere mandat de arest. Șor este principalul beneficiar al furtului miliardului, conform raportului companiei Kroll, respectiv lipsa unei soluții finale a instanțelor de judecată este dubioasă și nejustificată”, a comentat Maia Sandu.

„Adriana Bețișor nu doar că trebuie să părăsească cât mai urgent organele procuraturii, ci trebuie deferită justiției pentru prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică”, a adăugat șefa Guvernului.

Precizăm că procurorii anticorupție au decis astăzi să aplice sechestru pe mai multe bunuri care aparțin lui Ilan Șor. Totodată, aceștia au cerut și mandat de arestare pe numele lui Șor pe motiv că acesta a încălcat măsura preventivă controlul judiciar.