„Nu sunt nici bandit, nici criminal. (...) În momentul în care am ajuns prim-ministru, în mai 2013, și am preluat cheia de la domnul Filat, mi-a zis, uite, este o problemă la Banca de Economii - statul are 56 la sută, care nu valorează nimic, fiindcă s-a furat din bancă. Nu am intrat în detalii, cine a furat, cât a furat. M-am uitat în raportul comisiei Reidman, l-am citit zilele astea încă o dată. Povestește cu lux de amănunte toată anarhia, tot dezmățul”, a declarat Leancă.

„Care era competența în Guvern propriu-zis în tot ce însemna sistemul bancar? Exista Banca Națională, instituția care avea toate pârghiile. (...) Guvernul nu are alte competențe, și asta s-a întâmplat în cel puțin o sută de cazuri, și în Europa, și în America, sume uriașe. Credeți că în Moldova aveam alte soluții? RM a scăpat de o criză bancară uriașă, în mod special datorită hotărârii Guvernului de a emite acele garanții care nu au permis căderea sistemului financiar”, a mai spus fostul premier, în apărarea sa.

„De numele dvs e legată toată această schemă. Dvs la modul serios vorbiți că ați salvat sistemul bancar?”, a întrebat moderatorul emisiunii, Val Butnaru, primind un răspuns afirmativ și hotărât din partea lui Leancă.

„Dvs ați deschis calea raiderilor în vistieria națională”, a fost replica jurnalistului Vitalie Călugăreanu, invitat la emisiune.

„Nu vi-i rușine să spuneți asta?”, s-a revoltat fostul premier.

„Eu am chemat Kroll-ul, domnule Butnaru! Chiar credeți că sunt sinucigaș?”, a mai spus Leancă.

Vedeți mai jos emisiunea integrală: