Președinta Comisiei Juridice din Parlament, Raisa Apolschi, a anunțat astăzi în plenul Parlamentului că CSM a solicitat ca cererile de demisie ale celor doi magistrați să nu mai fie examinate.

„Poate deschideți parantezele. În ce constă acest joc? Scriu cerere de demisie, apoi și-o retrag. Nu că mi-ar părea rău. E un joc la care sunteți obligată să dați unele explicații”, s-a adresat liberal-democrata Maria Ciobanu președintei Comisiei Juridice.

„Mă depășește întrebarea. Este dreptul fiecărui judecător”, a spus Apolschi.

„Ar fi logic ca ei să fie prezenți aici să-i întrebăm ce e cu această demisie colectivă. Să vedem dacă este legal, dacă au fost supuși presiunilor”, a spus și deputatul PLDM, Grigore Cobzac.

„Este dorința lor și nu cred că ar fi etic să fie întrebați de ce pleacă”, a menționat speakerul Andrian Candu, refuzând să supună votului propunerea ca magistrații demisionari să fie invitați în plenul Parlamentului.

Consiliul Superior al Magistraturii a mai aprobat anterior cererile de demisie ale judecătorilor CSJ, Dumitru Visternicean, Iulia Sârcu și Elena Covalenco.