Astfel, în temeiul art. 17 alin. (3) din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură și pct. 5 din Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a preselecției candidaților la funcția de Procuror General, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 249a/2019 a fost aprobată Comisia de preselecție a candidaților la funcția de Procuror General în următoarea componență:

1. Olesea Stamate - ministrul justiției;

2. Raisa Botezatu - fost judecător;

3. James Hamilton - expert internațional în domeniul procuraturii;

4. Sergiu Baieșu - doctor în Drept, profesor universitar,

Universitatea de Stat din Moldova;

5. Igor Boțan - director executiv al Asociației Obștești „Asociația pentru Democrație Participativă", reprezentant al societății civile;

6. Dumitru Postovan - expert național desemnat de Președintele Parlamentului;

7. Tatiana Buianina - psiholog, membru fără drept de vot.

Secretariatul Comisiei va fi asigurat de către Natalia Graur, șeful Serviciului resurse umane și probleme speciale din cadrul Ministerului Justiției.

Menționăm că, activitățile din cadrul Comisiei vor fi desfășurate în conformitate cu prevederile Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a preselecției candidaților la funcția de Procuror General.

Ordinul ministrului cu privire la aprobarea componenței Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de Procuror General poate fi vizualizat aici.