Cazul a avut loc la finele anului 2019, când minora de 17 ani, originară dintr-o localitate din sudul țării a fost recrutată de suspectă prin intermediul rețelelor de socializare.

Suspecta a convins adolescenta să vină în Chișinău și i-a propus să locuiască cu ea în apartament, având scopul de a o impune să se prostitueze contra plată clienților identificați prin intermediul site-urilor de anunțuri.

Pentru un act sexual, organizatoarea speluncii primea de la clienți de la 500 la 800 de lei, minora deservind de la trei la șapte clienți zilnic.

La data de 4 martie curent, tânără de 21 de ani a fost reținută, iar în urma investigațiilor a fost identificat și un complice, care s-a dovedit a fi administratorul unui hotel din Chișinău, anterior condamnat. Acesta le aproviziona cu droguri, iar în schimbul acestora el și prietenii săi beneficiau de servicii sexuale oferite de minoră.

În urma percheziției efectuate în hotelul în care locuiește bărbatul au fost depistate și ridicate: un pistol deținut ilegal, un cartuș de vânătoare, inscripții de ciornă și peste 57 de mii de lei nedeclarați.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de copii, iar dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă câte 20 de ani de închisoare.

Poliția continuă cercetările, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz, precum și identificarea altor tinere recrutate de către suspecți.