„Suntem un popor credincios și în fiecare an mergem la mormintele răposaților și nimeni nu invocă că ar trebui să fie altfel. Doar că, în acest an, întreaga omenire se confruntă cu o situație complicată, la care nu putem să rămânem indiferenți, deoarece ne pasă. Este vorba de sănătatea celor dragi, mai ales că de Paștele Blajinilor, obișnuim să ne întâlnim cu familia și nu trebuie să punem în pericol viața noastră, nici a celor apropiați nouă. Este o decizie asumată și niciodată nu este târziu când la mijloc este prețul vieții oamenilor. Rămânem acasă, este cea mai bună decizie pe care o putem lua”, menționează primarul.

Amintim că și Nicolae Furtună, șeful ANSP, a declarat vineri într-o conferință de presă că epidemiologii au cerut ca Paștele Blajinilor să nu fie organizat, întrucât numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 crește.

„Din păcate nu am fost interpretați corect. Noi ne-am pronunțat împotriva petrecerii Paștelui Blajinilor. Dar ați văzut scrisorile de nesupunere care au venit din partea Mitropoliei. Cu decizii sau fără decizii, dânșii erau deciși să petreacă Paștele Blajinilor pe data de 7,8 iunie, curent. Noi rămânem de părerea că populația ar trebui să rămână acasă pentru a nu aplica o povară și mai mare asupra sistemului spitalicesc”, a menționat șeful ANSP.

Amintim că pe data de 7 și 8 iunie, peste 3000 de polițiști vor supraveghea ordinea publică în circa 1500 cimitire din Republica Moldova. Oamenii care vor marca Paștele Blajinilor trebuie să se conformeze cerințelor medicilor epidemiologi, să poarte măști și mănuși pe teritoriul cimitirelor și să respecte distanța socială. Totodată, pe teritoriul acestora, este interzis consumul de produse alimentare și băuturi.