Situații excepționale au avut loc la Durlețti, unde pompierii au fost solicitați pentru a debloca un drum local după ce un arbore s-a prăbușit pe o stație de transport. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.

Tot astăzi, angajații IGSU au înlăturat o țeavă de ventilare, care a căzut de pe clădirea unei întreprinderi la Anenii Noi.

Potrivit datelor IGSU, rafalele de vânt au deteriorat acoperișul unui bloc de locuit cu cinci nivele din municipiul Ungheni. În total au fost smulse și deteriorate circa 20 foi de ardezie.

Tot vântul puternic a smuls circa 1000 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul unui gimnaziu din satul Pistruieni, raionul Telenești.

De asemenea 53 foi de ardezie au fost smulse de pe blocul administrativ al Colegiului Politehnic din municipiul Bălți. La fața locului au fost convocate Comisiile pentru situații excepționale raionale care urmează să estimeze valoarea pagubelor materiale.

Conform datelor colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale IGSU, din cauza intensificării vântului la moment rămân parțial deconectate 66 localități din raioanele Criuleni, Cimișlia,Orhei, Telenești, Călărași, Anenii-Noi, Hâncești, Râșcani, Florești, Edineț, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău. Furnizorii de energie electrică vor lucra pe parcursul zilei de 24 februarie pentru restabilirea energiei către consumatori.

În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, dar și în condiții meteorologice nefavorabile salvatorii avertizează cetățenii, că aflarea sub arbori uscați și clădiri avariate prezintă pericol pentru viața și sănătate.

Totodată, oamenii sunt atenționați să nu calce cabluri şi fire căzute la pământ, dar și să-și monitorizeze strict minorii. Mai mult, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere.

În condiţii de vânt puternic şi umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune pe spaţii extinse și pot provoca incendii de proporții. În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Jurnal.mdJurnal.md

IGSUIGSU

IGSUIGSU