Cei de la OccupyGuguță au plasat pe pagina de facebook filmulețe cu momentul în care bannerul a fost afișat, dar și atunci când acesta le-a fost smuls din mâini.

„Ne aflăm aici ca să arborăm un mesaj pentru președintele Turciei. Vrem să se vadă la camerele din Turcia și la cele din Republica Moldova acest mesaj. Vom folosi orice ocazie ca sa ne afișăm regretele și nemulțumirile, față de toți dicatorii și față de cei care încalcă direct drepturile omului”, afirmă reprezentanții comunității.

Peste câteva minute, însă, de ei s-au apropiat ofițerii de securitate cerându-le să retragă bannerul și să nu mai facă agitații politice, iar apoi acesta le-a fost smuls din mâini, fiind bruscați și agresați.

„Probabil prietenia Moldo-Turcă este foarte puternică și au primit de la cineva semnal ca să retragem bannerul”, au spus cei de la OccupyGuguță.

Reprezentanții comunității au chemat poliția și au cerut ca bannerul să le fie întors.

Peste un sfert de oră cei de la securitate le-au întors obiectul, însă le-a cerut celor de la OccupyGuguță să părăseacă stadionul sub pretextul că aceasta este o măsură de securitate.

„Vă întoarcem bunul dar vă rugăm să părăsiți stadionul”, a declarat un ofițer de securitate al Federației de Fotbal.

Prezent la meci, deputatul Radu Marian s-a apropiat de reprezentanții OccupyGuguță și a declarat că acestora li s-a încălcat dreptul la libertatea de exprimare.

Totodată, despre aceasta a scris pe pagina de facebook și deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba, care a menționat că : „Mesajul bannerului poate să placă sau nu. Regulamente pot fi diferite. Problema este în modul de a acționa, în atitudine și în respect față de dreptul oamenilor de a se exprima liber într-o țară liberă”.