Potrivit surselor citate, judecătoarea Liuba Șova, care a și declanșat controversa în jurul alegerii lui Țurcan, a refuzat să semneze cererea Domnică Manole, precizând că dânsa nu are „ce contesta la felul în care a fost votat Țurcan”.

De altfel, și în comunicatul Curții Constituționale, prin care s-a anunțat inadmisibilitatea revizuirii hotărârii privind alegerea președintelui, se menționează că Șova s-ar fi răzgândit.

În comunicat se afirmă că „Șova i-a prezentat Curții o precizare potrivit căreia, la momentul votului, aceasta a ‘avut încredere în legalitatea, independența și imparțialitatea acestui proces [i.e. procesul de vot]’.

„Judecatoarea a considerat că ‘rezultatul votului secret exprimat în plenul Curții este corect, legal’ și a declarat că nu-l contestă și nicidecum nu-l pune la îndoială, din punct de vedere procedural”, se arată în comunicatul Curții Constituționale.

Mai mult decât atât, judecătoarea Șova a susținut că a primit mesaje pe telefon de la o persoană a cărei identitate nu a divulgat-o, mesaje pe care, însă, nu le-a citit înainte de procesul de vot, ci abia luni (19 august 2019), după orele de muncă.

În fine, aceasta a afirmat că votul nu i-a fost influențat”, mai precizează Curtea.

Amintim că judecătoarea Domnica Manole a solicitat anularea hotărârii prin care Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții Constituționale, după ce judecătoarea Liuba Șova a declarat public că a primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului, prin care i se cerea să-l voteze pe Țurcan.

Mai mult, Șova a acuzat la mai multe posturi de televiziune că alegerea lui Țurcan în funcție a fost decisă încă înainte de vot.