„În această dimineață Gațcan a fost intimidat și a fost chiar bătut. Ulterior, în urma unei înțelegeri că se va întoarce la PSRM, dar ca să nu arate ridicol, Dodon a luat decizia la amiază ca Gațcan să fie de urgență evacuat din RM. Vă pot spune cu certitudine că Gațcan nu se mai află pe teritoriul RM. Dodon a învățat multe de la Plahotniuc. Unii spuneau că Gațcan e la Președinție, alții – că ar fi la Condrița. Au fost informații aruncate în spațiul public ca nimeni să nu blocheze procesul de a-l evacua înafara Republicii Moldova. Acum deputatul se află la 142 de km de la frontiera cu RM”, a spus Usatâi.

„Dodon l-a evacuat ca să nu aibă acces la el nici mass-media nici organele de drept. De fapt Dodon nu e atât de deranjat de organele de drept, cât i-a fost teamă ca vreo ambasadă să nu ceară în zilele următoare vreo întrevedere cu deputatul. De toată operațiunea de evacuare a acestuia s-a ocupat SPP și unele persoane de la SIS”, a mai spus primarul de Bălți .

Întrebat dacă e adevărat că și-a procurat o mașină blindată și de ce ar avea nevoie de ea, Renato Usatâi a declarat că la sugestia șefului statului Igor Dodon, în FR au fost pornite niște dosare împotriva sa. „Ca să nu mă scoată și pe mine ca pe Gațcan mi-am luat o mașină blindată”, a mai spus el.