Spectacolul care a avut drept protagoniste o mulţime de drone zburând în formaţie deasupra metropolei chineze şi a fost transmis în toată lumea, ar fi fost doar filmat. Turiştii care au mers la Shanghai de anul nou spun că în oraş nu a avut loc niciun spectacol de drone în noaptea dintre ani.

Compania care s-a ocupat de spectacol a confirmat jurnaliştilor de la BBC că transmisiunea nu a fost, într-adevăr, live şi că totul a fost doar un clip de la o repetiţie care a avut loc pe 28 decembrie, scrie Digi24.

Spectaculoasa reprezentanţie a fost realizată cu ajutorul a 2000 de drone pe fundalul districtului Pudong din Shanghai. Dronele au zburat în formaţie formând mai multe imagini în aer – o animaţie a unui om care aleargă, anul 2020 şi un text în limba mandarină.

Oamenii veniţi să asiste la spectacol în Pudong nu au văzut nimic pe cer, însă. O filmare presupusă a fi de pe 31 decembrie 2019, arată cum luminile se sting pentru câteva moment, după care se reaprind, fără ca vreo dronă să-şi facă apariţia.