„Am fost onorați să avem o întrevedere cu doamna Cancelar Angela Merkel, un bun prieten al poporului Moldovei, un mare apărător al parcursului nostru european, discreditat, din păcate, de guvernările cleptocratice de la Chișinău. Cancelarul german și-a exprimat profunda îngrijorare vizavi de excesele antidemocratice ale regimului de la Chișinău legate de invalidarea mandatului de primar al Chișinăului și perspectiva fraudării viitoarelor alegeri, în legătură cu hărțuirea presei independente, a opoziției și a societății civile active”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, Angela Merkel și-a exprimat regretul că Republica Moldova a ajuns, din povestea de succes a parteneriatului estic, într-o situație dramatică.

„Și-a exprimat îngrijorarea în special în legătură cu hărțuirea de către autorități a presei, opoziției și societății civile în ansamblu. A apreciat capacitatea de rezistență a cetățenilor și unitatea forțelor pro-democrație și proeuropene în lupta inegală cu regimul. Grație parteneriatelor noastre din cadrul celei mai mari familii europene, avem certitudinea că odată ajunși la putere vom putea valorifica aceste parteneriate în interesul cetățenilor în procesul de transformare a Republicii Moldova într-un stat liber, prosper, european”, se menționat președinta PAS, Maia Sandu.

În acelaşi timp, cancelarul Germaniei a apreciat „unitatea forțelor democratice, autentic-proeuropene și capacitatea cetățenilor țării de a rezista provocărilor unui regim oligarhic și antipopular prin mijloace eminamente civilizate”.

„Ne-am exprimat încrederea că odată ajunși la putere, vom valorifica parteneriatele europene, inclusiv pe cele de la nivelul familiei noastre politice în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a mai spus liderul Platformei DA.