Prin urmare, durerea lor este înțeleasă greșit, iar pacienților cu dureri le pot fi prescrise mai multe rețete cu opioide, fără ca acestea să fie neapărat necesare.

Cercetătorii au găsit recent o soluție salvatoare: au creat o aplicație care te ajută să evaluezi mai corect durerea. Aceasta se numește „Painimation” și este un instrument electronic de evaluare care utilizează animațiile pentru a determina calitatea, tipul și locul durerii.

Într-o primă fază, aplicația le oferă pacienților o serie de animații pe care le pot folosi pentru a descrie severitatea durerii lor. Instrumentul poate crește sau descrește viteza, saturația culorii, focalizarea și dimensiunile animațiilor, pentru a se potrivi cu durerea pe care pacientul o experimentează.

De asemenea, aceasta le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și eticheta durerea pe un corp uman, permițându-le să identifice unde și cât de mult este corpul lor afectat de durere, transmite Playtech.

„Folosind animațiile, avem potențialul de a înțelege mai repede și mai precis experiența durerii unei persoane și, mai important, să oferim tratamente care funcționează”, a declarat Charles Jonassaint, autorul principal al studiului.

Rezultatele cercetării au arătat că mai mult de 80% din participanți au spus că aplicația este plăcută și că s-ar folosi de ea pentru a-și evalua durerea împreună cu medicii lor. De asemenea, Painimation a fost mai rapidă decât chestionarele obișnuite.