Legea prevede că alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 600 de lei românești pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

O alocație de 300 de lei românești va fi acordată pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, iar 600 de lei românești pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Săptămâna trecută, premierul român Ludovic Orban a anunţat că va fi prorogat, cel mai probabil, termenul de intrare în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii. Totodată, Klaus Iohannis a declarat că nu are motive să nu promulge această lege şi a arătat că Guvernul trebuie să vină cu soluţii.

Astăzi, ministrul român al Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a precizat că majorarea alocaţiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, deoarece nu sunt fonduri prevăzute în buget, astfel că cel mai probabil măsura va putea fi implementată după rectificarea bugetară din luna iulie 2020.