Din informațiile parvenite de la mai multe persoane, angajați ai Parlamentului Republicii Moldova, care au dat testul COVID-19, la Policlinica Cancelariei de Stat din strada 31 august 1989 nr. 70 nu se ține cont de prevederile ordinului 412 a MSMPS și prelevarea probelor biologice se efectuează doar din faringe, nu și din nas, așa cum este prevăzut în anexa ordinului, susține deputatul Liviu Vovc, care a solicitat explicații de la ministra sănătății și șeful ANSP.

Liviu Vovc menționează că: „Potrivit Ordinului nr. 412 din 17 aprilie 2020 al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la recoltarea probelor biologice pentru infecția cu virusul de tip nou Covid-19 se va ține cont de un șir de criterii. Conform capitolului III din anexă, prelevarea probelor biologice se face din nas și faringe.

În acest context deputatul solicită explicații pe marginea acestei situații și motivul ignorării protocolului de prelevare a probelor întocmit de către MSMPS.

Prelevarea incorectă a probelor poate duce la rezultate eronate, neidentificarea tuturor celor infectați precum și irosirea testelor de care și așa țara noastră duce o lipsă acută”, punctează Vovc.