Ca rezultat, Comisia a decis alocarea mijloacelor financiare necesare pentru reabilitarea drumurilor în localitățile Misovca, Costești și Horăști din raionul Ialoveni, dar și acordarea a circa 70 mii de lei pentru reparația locuințelor individuale ale mai multor locuitori din raionul Ștefan Vodă, deteriorate de ploile torențiale și grindina de la începutul lunii iulie.

Totodată, s-a decis alocarea unui milion de lei din Fondul de Intervenție pentru reparația acoperișului deteriorat în urma incendiului produs în clădirea Inspectoratului de poliție din orașul Rezina.

Premierul Ion Chicu a declarat că sunt calculate și prejudiciile din sectorul agricol. „Cel mai mare număr de solicitări de despăgubiri rămâne a fi cel din domeniul agriculturii. Astăzi vom definitiva Regulamentul privind repartizarea celor 200 de milioane de lei alocați de Guvern în acest sens. De aceea, solicit colegilor din cadrul instituțiilor responsabile ca efectuarea plăților către agenții economici afectați să se facă cât mai rapid”, a spus acesta.