„De la formarea sa, Pro Moldova a menționat în mod expres că acest guvern Chicu-Dodon trebuie să plece în istorie cât mai repede, trebuie demis. În fiecare zi se agravează situația, riscul pentru viața și sănătatea oamenilor e tot mai mare, de aceea orice inițiativă de demitere va fi susținută de Pro Moldova”, a spus Andrian Candu în cadrul unui briefing, întrebat dacă vor susține moțiunea inițiată de Platforma DA.

Amintim că ieri vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului, a anunțat că formațiunea din care face parte a demarat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului și că a transmis fracțiunii PAS proiectul moțiunii de cenzură.

„Dacă guvernul Chicu rămâne, atunci acest dezmăț va dura până la primăvară. Dacă după scrutinul prezidențial vor urma alegeri parlamentare anticipate, înseamnă ca actuala garnitura guvernamentală, fie și interimară, va gestiona RM până în aprilie-mai 2021. Cei care pledează pentru alegerile parlamentare anticipate în anul curent urmează să spună oamenilor deschis și onest că pentru asta e nevoie ca pentru minim 6 luni țara să rămână fără un guvern plenipotențiar, întrucât doar demisia guvernului și imposibilitatea votării unui alt cabinet de miniștri provoacă alegeri anticipate. Platforma DA propune o alternativă reală, asumând guvernarea și toate riscurile aferente. Nu acceptăm formula - cu cât mai rău în țară, guvernată de oponentul nostru politic, cu atât mai bine pentru noi”, a declarat Slusari.

Precizăm că moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului poate fi iniţiată de cel puţin 26 de deputaţi. Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.