La rândul său, deputatul „Pro Moldova” Vladimir Cebotari a spus că domiciliul și biroul lui Ștefan Gațcan au fost percheziționate neautorizat, iar deputatul a fost bătut de o „echipă de bravi bărbați”, „condusă” – spune Cebotari – de Corneliu Furculiță. „Sunt și martori în acest sens”, a precizat deputatul.

Mai mult, în cadrul emisiunii, Cebotari a spus că săptămâna trecută Gațcan nu a stat doar în România. „Cineva s-a speriat atunci când am plecat în afara țării cu chestiuni de familie. S-a speriat că m-am dus după dl Gațcan și imediat i-au schimbat locația. Cunosc unde a fost dus, dar el vă va spune singur mai târziu”, a menționat Cebotari. „A fost dus în România, după care din România în altă parte, apoi adus înapoi în România”, susțime Cebotari.

Potrivit lui, Gațcan este ținut astăzi ostatic. „I s-au băgat cei 6 angajați ai SPPS care nu-i permit să meargă singur nici la baie. Nu i se permite să aibă nicio comunicare cu nimeni. I-au fost sechestrate telefoanele și alte lucruri. I se întâmplă ceva inimaginabil. Este vorba de chinuri. Acest om trece prin niște frământări ce nu pot fi descrise”, a spus Vladimir Cebotari.

„Episodul cu Gațcan e din altă lume politică. Diferența dintre Est și Vest nu e că în Vest nu se întâmplă lucruri grave, dar că în Vest cei implicați plătesc pentru ceea ce fac. Adică se fac investigații și există mobilizare și discuții politice”, a intervenit, în cadrul emisiunii, sociologul român Dan Dungaciu.

„Cazul Gațcan e ca și anularea alegerilor pentru funcția de primar de Chișinău sub regimul Plahotniuc-Dodon – un gest care te aruncă în afara normalității politice. Asemenea gesturi nici rușii nu mai fac. Ceea ce se întâmpla pe vremea lui Plahotniuc – se întâmplă acum, dar într-un alt scenariu. Și este extrem de grav că nu se discută cazul Gațcan în societate la intensitatea la care s-ar cuveni - la nivel politic și mediatic. E nevoie de o presiune teribilă ca să înțelegem ce s-a întâmplat cu acest personaj, pentru că e implicată Procuratura, MAI, poate și Președinția”, a spus Dungaciu.