„Partidul pseudo-democrat a început promovarea politicii pumnilor. Pumnul a devenit un argument de bază al celor care guvernează țara noastră. Nemernicii care pretind puterea sunt curajoși doar atunci când acționează în haită și în trei îl bat pe unul. Poliția pretins-reformată își manifestă lașitatea în fața criminalilor și dă dovadă că toate investițiile făcute în acest sector au fost în van, doar o risipă de bani. Unicul lucru pe care poliția noastră îl poate face bine este să târâie pe jos femeile și bătrânii și să-i stropească cu gaze lacrimogene”, a declarat vicepreședintele Platformei DA.

„Nu există nicio deosebire între cei care bat concurenții electorali, cu pumnii, pe scările Inspectoratului de Politie și cei care, în Piața Marii Adunări Naționale, stropesc cu gaze lacrimogene. Trebuie să fii un om totalmente lipsit de onoare și demnitate, dar și de rațiune, ca să dorești să rămână la putere această clică criminală”, a adăugat fostul judecător la CEDO.

În opinia lui Pavlovschi, candidații Blocului ACUM reprezintă o alegere inteligentă a oamenilor inteligenți, care nu doresc să trăiască sub guvernarea bazată pe pumni.

Amintim că, Dinu Plângău, candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS pentru circumscripția nr. 3, Edineț, a depus o plângere la Procuratura raionului Edineț pe marginea inacțiunii polițiștilor care nu au intervenit atunci când acesta fusese agresat fizic duminică, în fața comisariatului de poliție din Edineț, chiar de față cu angajați ai MAI. Incidentul a avut loc imediat după ce Dinu Plângău a încheiat transmisiunea în direct prin care anunța că este persecutat și filat de angajații MAI.

Candidatul opoziției la Edineț a mărturisit că trei indivizi l-au bătut, i-au sustras temporar și deteriorat telefonul ce înregistra atacul, l-au amenințat cu răfuială fizică și l-au îndemnat să părăsească localitatea. Potrivit acestuia, mai mulți polițiști au fost martori ai atacului, însă aceștia nu au încercat să intervină, ci, dimpotrivă, i-au lăsat pe agresori să plece.