Consilierul local din Bălți din partea PD Serghei Iordan a transmis un raport oficiului central al Partidului Democrat despre modul în care se desfăşoară campania comună privind alegerea candidatului PSRM la funcția de primar de Bălți, Alexandr Usatîi, scrie portalul Omega, care a intrat în posesia raportului.

În document se menționează că Serghei Iordan coordonator pe probleme juridice, reprezentant al organelor electorale teritoriale și responsabil de asigurarea securității evenimentelor din cadrul campaniei electorale.

Sursa scrie că o există unele fragmente care indică despre colaborarea strânsă colaborări dintre Partidului Democrat și așa-numita formațiune „de opoziție” - Partidul Socialiștilor.

„Potrivit tragerii la sorți, candidatul la funcția de primar susținut de PDM a fost înregistrat cu numărul 2”, scrie Iordan în raport. (în buletinul de vot candidatul PSRM este sub numărul 2)

„La aceasta actuală, în timpul consultărilor cu reprezentanții PSRM apar unele chestiuni tehnice nesemnificative, dar care se rezolvă operativ și fără probleme”, continuă să raporteze reprezentantul partidului lui Vladimir Plahotniuc.

Totodată, Serghei Iordan raportează oficiului central al PDM că „toate întrebările juridice sunt rezolvate în timp scurt fără oarecare probleme, în strânsă colaborare cu reprezentanții PSRM”.

Acesta mai oferă detalii și cu privire la unele acțiuni comune, care ar urma să aibă loc conform înțelegerii dintre PDM și PSRM:

„În sectoare, conform înțelegerii cu reprezentanții PSRM, sunt distribuite materiale electorale, ziare. Sunt pregătite bannere, abțibilduri pentru automobile. Se planifică organizarea unui marș automobilistic prin oraș, organizat de reprezentanții PSRM, la care vor participa și voluntarii noștri”, a adăugat acest.

raport PDraport PD
raport PDraport PD