„Din păcate dezoligarhizarea riscă să eșueze la Chișinău! Atenție la PSRM! Înlocuirea sistemului în care Plahotniuc controla toate instituțiile cu unul în care Igor Dodon își plasează oamenii în majoritatea funcțiilor cheie este un scenariu dezastruos, care trebuie evitat. Ultimele numiri la CNA, Procuratura Generală, Curtea Constituțională nu sunt de bun augur, ci mai degrabă un pas înapoi îngrijorător pentru cetățenii care așteaptă reforma justiției”, a comentat Dobrovie.

În opinia legislatorului român, diferențele dintre PSRM și ACUM nu pot fi neglijate la nivel de vectori de orientare geostrategică și că această alianță de guvernare trebuie să fie una strict temporară pentru votarea unor legi precum schimbarea sistemului electoral, iar apoi să fie convocate noi alegeri.

„O coabitare pe termen lung în actuala configurație a Parlamentului, în care ACUM are doar 24 de voturi din 101, este riscantă. Așteptările cetățenilor legate de reforme rapide în justiție și lupta anticorupție sunt foarte mari și vor fi greu de îndeplinit pe termen scurt. Cu toate intențiile bune pe care le au partenerii noștri din PPDA și PAS, este clar că se vor lovi de un Partid al Socialiștilor care, mimând colaborarea, va încerca să frâneze schimbarea care nu-i avantajează. Mă tem că din acest joc cei care vor deconta cel mai mult vor fi tocmai cei care încearcă cu adevărat să facă reforme, nu cei care le frânează. Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este toxică pentru blocul ACUM. Dodon și socialiștii nu au ieșit din paradigma partajării instituțiilor, iar greșelile din perioada Filat nu mai trebuie repetate! Trag acest semnal de alarmă pentru că îmi pasă și cred că Blocul ACUM vrea și poate schimba R.Moldova în bine”, a mai spus deputatul român.