Într-un alt caz a fost refuzată deschiderea conturilor pe motiv că lipseau actele necesare. Totodată, un singur cont a fost suspendat temporar la solicitarea Serviciului Fiscal Principal de Stat din cauza datoriilor acumulate.

Astfel, este vorba despre patru cazuri din totalul celor 420 de agenți economici din regiunea transnistreană a Republicii Moldova care dețin conturi în băncile licențiate de la Chișinău.

Totodată, BNM dezminte informațiile lansate de presa din stânga Nistrului precum că printre companiile care au conturile blocate sunt unele dintre cele mai mari firme din regiunea transnistreană, cum ar fi Uzina Metalurgică de la Râbnița.

„Potrivit informațiilor prezentate de băncile licențiate, Uzina Metalurgică din Râbnița nu are și nu a avut conturile blocate și nu a primit vreo avertizare în acest sens, fiind deservită în regim normal. Informația este valabilă și în cazul celorlalte întreprinderi din regiunea transnistreană despre care se vehiculează în mass-media”, precizează BNM.