Pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri. Doar după îndeplinirea acestor condiționalități, putem vorbi despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor”, se arată scris într-un comunicat emis de Guvern.

Conform solicitării transportatorilor, aceștia își doresc majorarea imediată a tarifului de la 48 de bănuți până la 92 de bănuți per kilometru, spun cei de la Guvern.

Potrivit Guvernuluiu, în prezent se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociațiile patronale de profil.

Din partea transportatorilor s-a solicitat să se expună cu propuneri consolidate de modificare a codului dat, care să soluționeze problema fluxului de călători și optimizarea programului de transport rutier.

Proiectul va fi supus consultărilor publice, astfel permițând tuturor să se expună asupra calității și modalității de deservire a serviciilor rutiere din țara noastră.