În timp ce zilnic crește numărul persoanelor infectate cu COVID-19, medicii se plâng de condițiile proaste de muncă și de faptul că nu-și primesc salariile la timp, guvernul se pregătește de sărbătorirea zilei de 9 mai. Astăzi, în ședința guvenului, noul ministru al Apărării, Alexandru Pânzari va propune alocarea resurselor financiare suplimentare Ministerului Apărării pentru confecționarea medaliilor pentru veterani.

Confecționarea distincției nominalizate pentru 450 de veterani de război necesită cheltuieli financiare în sumă de circa 157,5 mii lei.

„Mijloacele financiare necesare în acest sens urmează a fi alocate suplimentar Ministerului Apărării, la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020”, se arată în proiectul de lege.

La începutul lunii februarie, în cadrul ședinței guvernului, a fost aprobată o hotărâre cu privire la organizarea şi desfăşurarea acţiunilor consacrate celei de-a 75-a aniversări a „Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei”.

În planul de acțiuni era inclusă și confecționarea medaliilor jubiliare „75 de ani de la Victoria asupra fascismului în cel deal Doilea Război Mondial”, în sumă de circa 195 mii lei. În acel plan din februarie era specificat că realizarea proiectului se va efectua în limita bugetutului aprobat al instituțiilor responsabile pentru anul 2020.