Potrivit poliției, în dimineața zilei de 18 mai, proprietarul mașinii a alertat poliția despre răpirea automobilului „IVECO”, din curtea blocului, amplasat pe bulevardul Dacia.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse, pe strada Burebista, a fost stopat automobilul răpit, care era condus de către unul dintre minori.

Indivizii au fost escortați la Inspectoratul de Poliție, pentru stabilirea circumstanțelor. În măsurilor de investigație, s-a stabilit că indivizii pe parcursul anului 2018 și până în prezent au comis cel puțin 9 răpiri a unităților de transport și sunt suspectați în 15 cazuri de deteriorări și sustrageri a bunurilor din automobile, în toate sectoarele din capitală.

Ulterior în cadrul audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția comunicând că răpeau automobilele pentru a se plimba prin capitală, iar bunurile pe care le sustrageau le vindeau pentru a obține un profit. Este de menționat că minorii nu sunt la prima abatere, anterior aceștia fiind cercetați penal cercetați penal pentru furt.

Poliția a dechis o cauză penală, iar dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la trei la cinci ani.