„Acest infractor, Dragnea, progrezează, din păcate nu în domeniul politicilor publice, ci în domeniul fake news”, a spus Iohannis.

Este răspunsul președintelui la „dosarele” aduse ieri, la Parlament, de liderul PSD într-o valiză, replică la scandalul Teleormanleaks, relatează Digi24.

„Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului, e banal. Mai demult se numea pur și simplu minciună, azi se numește fake news”, a mai spus Iohannis.

Despre așa-zisele dosare prezentate ieri de Dragnea, președintele spune că sunt „miniciuni pesediste adunate în timpul celor cinci campanii”.

„Omul e disperat. Are probleme majore și nu doar în fața judecătorilor . Caută să aducă vorba despre alte lucruri. Încearcă manevre de manipulare. Asta am numit eu fake news”, a mai spus Iohannis.

„Constat cu tristețe că și în acest domeniu, politica românească s-a schimbat. Am avut Caragiale, cu o scrisoare pierdută, am avut bilețelul roz, acum avem valize”, a mai spus președintele României.

El făcea referire la celebrul „bilețel roz” trimis de actualul președinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci premier, fostului președinte Traian Băsescu.

„Draga Traiane, 1. Îți trimit alăturat un document redactat de Petromidia în legătură cu cercetările care au loc. 2. Dacă ai ocazia să vorbești la Parchet despre subiect?”, este conținutul biletului, făcut public de Băsescu.