„Decizia nu a fost discutată cu autoritățile din Republica Moldova. Probabil această decizie a fost luată în contextul deschiderii altor aeroporturi pe teritoriul RM. Adică noi distrugem monopolul avia și asta i-a pus în gardă. De ce au luat o asemenea decizie, vom afla informații și vă vom spune”, a declarat Dodon jurnaliștilor.

„Vom insista pe procedura de anulare a acordului de concesionare și cred că avem șanse reale în acest sens. Poate acel investitor vine singur la noi și cedează dreptul de concesionare”, a adăugat șeful statului.

Precizăm că NR Investments Limited, vehiculul de investiții din Guernsey, Insulele Channel, a confirmat printr-un comunicat de presă că și-a cedat interesul pentru Komaksavia Airport Invest Ltd și nu mai deține interes indirect pentru Avia Invest SRL”, se spune în comunicatul emis ieri, 22 decembrie.

Amintim că NR Investments Ltd a cumpărat în august 2019 Avia Invest, compania care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău

NR Investments Ltd a achiziționat o participație de 95% la Avia Invest. Acordul a fost ratificat în august 2019 de către reprezentanții Avia Invest LLC (Avia Invest) și beneficiarul exclusiv al NR Investments, Nat Rothschild.

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost dat în concesiune în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani. De atunci, firma concesionară, „Avia Invest” SRL, şi-a schimbat de câteva ori proprietarii.