Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a confirmat că o anchetă este în curs pentru a stabili circumstanțele în care o cetățeană nord-coreeană a fost rănită pe domeniul public, chiar dacă rănile sunt lipsite de gravitate, scrie digi24.ro.

„O anchetă a fost deschisă. Ceea ce putem confirma este că o femeie nord-coreeană a fost preluată după ce a suferit răni uşoare, în stradă, în apropierea Ambasadei” Coreei de Nord, a declarat o sursă din cadrul poliţiei. Invocând „circumstanţe sau fapte neobişnuite”, această sursă nu a dezminţit, totuși, că ancheta este efectuată de către Comisariatul General al Informaţiei, însărcinat cu cazurile cele mai sensibile, aşa cum scrie presa.

„Până acum, nicio plângere nu a fost depusă de către Ambasada Coreei de Nord”, a subliniat această sursă din cadrul poliţiei.

Publicaţia online El Confidencial a scris despre un atac al mai multor persoane care au legat şi au pus căluş unor membri ai personalului ambasadei, vineri, timp de câteva ore, după care au luat computere.