„Competența de a judeca orice fel de litigii aparține exclusiv instanțelor de drept ale RM. Sperăm că Guvernul RM va acționa în consecință prin depunerea unei acțiuni civile privind anularea contractului de concesiune, instituind ulterior un control responsabil asupra gestionarii activelor statului, sub controlul direct al instanței de judecată sau al Guvernului RM”, se spune în comunicat.

Totodată, comisia de anchetă se declară mulțumită de faptul că demersurile sale au fost luate în considerare, materializându-se prin acțiuni concrete din partea procuraturii prin aplicarea sechestrrului pe cotele părți deținute în capitalul social al companiei Avia Invest, blocând cumpărarea acestora în anumite jurisdicții offshore, printr-o bună coordonare cu acțiunile guvernului.

„Suntem convinși că autoritățile RM pot bloca și eradica interesele infracționale ale grupurilor de plutocrați, care au sifonat proprietățile statului. Ne vom lupta și mai departe pentru ca proprietățile statului să fie protejate și administrate în folosul cetățenilor, în mod transparent și legal, iar orice abuz să fie imediat sancționat potrivit legii, atât sub aspect civil, cât și prin tragere la răspundere penală a celor responsabili”, se mai arată în declarația publicată de Igor Munteanu.

Comisia de anchetă parlamentară a mai precizat că va continua activitatea cu audierile necesare, dar și cu pregătirea corespunzătoare a rapoartelor de care este responsabilă în fața Parlamentului.