„Șor avea relații de prietenie cu toți, oferea cadouri. Mie mi-a dăruit o valiză din piele de crocodil. Eu pe urmă m-am uitat cât costă – 20 000 de euro. Trimitea flori la zile de naștere. Era foarte atent. Lui Plahotniuc i-a dăruit la ziua lui un „Mercedes” blindat. Erau și cadouri permanente, mici: telefoane, ceasuri. Voia să facă pe plac oamenilor, intra sub piele și obținea încrederea oamenilor”, a povestit Platon, care recunoaște că a fost prieten foarte apropiat cu Ilan Șor.

Întrebat dacă i-a dat bani lui Șor pentru a-și organiza nunta, Platon a negat: „L-am ajutat să ia un credit de la „Moldindconbank”, la nuntă sau la zi de naștere. Nu țin minte. Creditul l-a întors”.

Veaceslav Platon a povestit și despre călătoriile cu avioanele lui Ilan Șor de care ar fi beneficiat toți politicienii aflați la conducere în perioada 2010-2014.

„Toți au zburat cu avioanele lui. Toți oamenii din fruntea statului de pe atunci: Plahotniuc, Filat, Leancă permanent, pe când era prim-ministru și încă pe când era ministru de Externe, Voronin”, a enumerat Platon, care spune că zborurile ar fi fost gratuite. Nici el nu ar fi plătit niciodată pentru zborurile charter efectuate cu cele două avioane alei lui Ilan Șor.