Potrivit informațiilor, primul caz a avut loc în punctul de trecere Palanca, pe direcția ieșire din țară, unde a fost verificat un tânăr de 28 de ani din România. În urma măsurilor de investigații cu ajutorul tehnicii s-a depistat că permisul de conducere al acestuia era fals.

La audieri, cetățeanul român a declarat că nu a participat la perfectarea actului în cauză, dar în Germania prin intermediari și contra sumei de 100 euro a obținut permisul de conducere.

Alte două permise de conducere, cu semne clare de falsificare, au fost depistate în punctul de trecere Giurgiulești-Galați.

Sâmbătă, în jurul orei 16:00, un conațional a fost identificat cu permisul de conducere falsificat, un act care ar fi emis de autoritățile abilitate din Republica Moldova. Moldoveanul a recunoscut că niciodată nu a învățat la școala auto și nici nu a susținut examen pentru a intra în posesia permisului de conducere.

În cel de-al doilea incident, cetățeanul Turciei s-a prezentat la volanul unui autocamion cu numere de înmatriculare românești, iar la verificarea permisului de conducere turcesc s-a stabilit că este contrafăcut.

Conducătorul auto a recunoscut că a purces la această ilegalitate din cauză că a acumulat la maximum punctele de penalizare, iar ca rezultat permisul i-a fost ridicat de autoritățile turce.

Prin intermediul unui persoane necunoscute din Turcia și contra sumei de 650 dolari SUA și-a perfectat un permis nou pe numele său.

În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar persoanele cercetate și-au continuat călătoria în calitate de pasageri.