„PSD-ALDE își bat din nou joc de Republica Moldova. Ieri Comisiile reunite pentru politică externă de la Camera Deputaților și de la Senat trebuiau să dezbată și să adopte o ”Declarație de susținerea noului guvern Maia Sandu de la Chișinău și angajamentul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova”.

Nu mai discut despre faptul că reacția legislativului de la București este deja foarte tardivă, având în vedere ultimele evoluții de la Chișinău, ci despre continuarea susținerii tacite a lui Plahotniuc de către PSD-ALDE. Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a venit ieri la comisii și s-a plâns că Bucureștiul nu a contat în ecuația tranziției de la Chișinău, nu a fost consultat deloc, că alții au făcut jocurile. Ieri nu a fost cvorum pentru ședință, iar Tăriceanu a propus să facem ședință azi la ora 9 când, evident, n-a mai venit. Nici el, nici reprezentanții PSD și ALDE, astfel încât ședința a fost din nou amânată pentru săptămâna viitoare, ultima din această sesiune parlamentară.

Nu a existat nicio discuție serioasă pe fond și nu am putut să-mi prezint amendamentele și corecturile la text. De ce? Pentru că PSD-ALDE nu au vrut, pentru că ei nu susțin guvernul Maia Sandu și continuă să susțină pe ascuns regimul Plahotniuc! Așa tratează majoritatea actuală susținerea parcursului european al R.Moldova, ca pe o chestiune secundară, nesocotind interesul național. Și apoi se mai întreabă de ce nu sunt consultați și nu-i cheamă nimeni la discuții. Curată ipocrizie și bătaie de joc fără margini!”, a declarat deputatul PNL de la București.