Turiştii locali pot vizita plajele și templele începând cu 31 iulie, iar vizitatorii străini sunt așteptați pe insulă după 11 septembrie. Redeschiderea industriei turismului face parte din planurile pentru redresarea economiei locale după blocajul cauzat de pandemia de COVID-19. Economia insulei depinde aproape în totalitate de turism şi a fost devastată după ce staţiunile şi hotelurile au fost închise aproape patru luni.

Bali, una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din lume, a reuşit că limiteze numărul de infecţii de COVID în prima fază a focarului, dar a înregistrat o creştere a cazurilor în luna iunie, odată cu întoarcerea mai multor lucrători migranţi şi o creştere a numărului de teste, notează Digi24.

Guvernatorul insulei, Wayan Koster, a făcut apel la cetățeni să poarte mască în public, să evite adunările mari și să practice distanțarea fizică pentru a încetini răspândirea virusului.

„Trebuie să continuăm eforturile pentru a face față coronavirusului, în același timp trebuie să începem să reluăm activitățile zilnice", a declarat Koster.

Numărul persoanelor infectate în Bali a ajuns, duminică, la 1.849, în timp ce la începutul lunii iunie erau doar 465. Dintre aceştia, 20 au murit după ce au contactat virusul, arată cifrele oficiale.