Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez Hua Chunying a declarat în timpul unei conferințe de presă pe tema epidemiei de pneumonie virală că acțiunile SUA ”nu pot decât să genereze și să răspândească panică”, în loc să ajute.

Oficiala a subliniat că SUA au fost prima țară care a impus o interdicție de călătorie pentru cetățenii chinezi și prima care a sugerat o retragere parțială a personalului diplomatic.

„Exact țările dezvoltate precum SUA, care au capacități puternice de combatere a epidemiilor, au dat exemplu prin aplicarea unor măsuri excesive, potrivnice recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)”, a spus Hua Chunying. SUA au început, de duminică, să interzică intrarea în țară pentru cetățenii străini care au călătorit în China în ultimele 14 zile.

Ieri și șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că măsurile care restricționează circulația persoanelor și comerțul la nivel internațional sunt ”nenecesare”. El a recomandat ca măsurile de prevenție să se ia pe baza dovezilor, scrie libertatea.ro.

Numărul total al deceselor consemnate în China din cauza epidemiei de coronavirus nou a crescut la 361 duminică, o cifră mai mare cu 57 faţă de ziua precedentă, au anunţat autorităţile din domeniul sanitar, citate de Reuters.