Primul lot de bunuri a fost depistat în compartimentul însoțitorului de vagon al trenului Moscova-Chișinău, la intrare în țară prin postul vamal „Volcineț”. Acționând în baza unei informații operative, vameșii au descoperit piese de schimb și accesorii pentru instalații de aer condiționat și cutii pline cu mărfuri de larg consum în cantități comerciale, ascunse în locuri speciale în tavanul vagonului, în vederea tăinurii de la controlului vamal.

Un alt caz a fost înregistrat pe o stradă din municipiul Chișinău, după ce echipele mobile au oprit în trafic, pentru verificări, un autoturism de marca Hyundai Santa Fe. Ca rezultat, în portbagajul SUV-ului, au fost depistate circa 200 de articole vestimentare, de igienă și alte bunuri, care, potrivit informațiilor deținute, fuseseră introduse în țară ilegal, fără achitarea drepturilor de import, fiind destinate comercializării.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

Alte două rețineri au fost operate în urma controalelor efectuate la un punct comercial din capitală. Vameșii au ridicat articole vestimentare și de încălțăminte cu marcajele unor branduri renumite, fiind astfel susceptibile de a aduce atingere mai multor drepturi de proprietate intelectuală.

Loturile au fost reținute în vederea continuării cercetărilor și examinărilor și sancționării prevăzute de legislație.