Cele mai mari pagube și situații de risc au fost raportate în raioanele Căușeni, Telenești, și Orhei. Astfel, la Căușeni au fost smulse și deteriorate circa 260 m2 de țiglă metalică de pe acoperișul Consiliului raional, circa 50m2 de țiglă metalică de pe clădirea grădiniței pentru copii din localitatea Ursoaia. Tot aici, au fost afectate mai multe depozite, dar și un bloc locativ unde de rafalele de vânt au fost deteriorate 40m2 de țiglă metalică.

Potrivit IGSU, pompierii au intervenit ieri în 87 situații de risc printre care 30 de cazuri la stingerea focarelor de vegetaţie arsă, dar şi alte 23 de intervenţii la lichidarea pericolului de prăbuşire a foilor de ardezie, acoperişurilor smulse, dar şi înlăturarea panourilor electrice deteriorate de vânt.

Totodată a fost nevoie de defrișarea mai multor arbori şi copaci doborâţi în raioanele Soroca, Nisporeni, Căuşeni, Comrat Anenii Noi şi Leova.

În toate localitățile afectate de condiții meteo nefavorabile, continuă să activeze Comisiile pentru Situații Excepționale raionale pentru estimarea prejudiciilor materiale.

Potrivit datelor oferite de furnizorii de energia electrică, în dimineața zilei de 25 februarie toate localitățile deconectate de la curent au fost reconectate la energia electrică.

IGSUIGSU

igsuigsu
incendiu vegetațieincendiu vegetație