„Este o chestiune pe care Andrei Năstase şi-a asumat-o plenar. Au fost anumite discuţii în Bloc referitor la poziţionările pe care le va avea fracţiunea PAS sau PAS-ul în general, dar este un consens general că Andrei Năstase va reveni în campania electorală pentru cursa de primar. Şi eu cred că este o datorie pe care o are faţă de alegători. Şi din discuţiile particulare şi din cele dintre două fracţiuni care au fost la acest subiect. A fost clar că Andrei Năstase va candida din nou”, a declarat Octavian Țâcu.

Andrei Năstase a fost întrebat și mai înainte de către jurnalişti dacă va candida sau nu pentru funcția de primar al Chișinăului. Copreşedintele blocului ACUM a răspuns că o decizie finală urmează să fie luată.

Amintim că Andrei Năstase a câștigat alegerile locale de anul trecut din Chișinău, învingându-l în turul doi pe contracandidatul său socialist, Ion Ceban. Cu toate acestea, scrutinul a fost invalidat după ce, rând pe rând, instanțele de judecată au hotărât că Năstase ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

Decizia de invalidare a provocat critici dure în rândul partenerilor externi, iar Uniunea Europeană a suspendat asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova.