Infracțiunea a avut loc la data de 21 noiembrie 2018, când un individ a intrat în curtea săteanului din Stoianovca și i-a spus să iasă în drum, însă acesta a refuzat. Văzând că nu-l poate scoate din gospodărie, suspectul a intrat din nou în curte și l-a împuscat pe proprietar de mai multe ori.

În urma leziunilor provocate, bărbatul a fost internat în spitalul raional Cantemir în stare gravă, fiind supus intervenției chirurgicale.

Potrivit poliției, victima, a inițiat afaceri în domeniul agriculturii în comun cu un alt bărbat de 38 ani, locuitor al aceleiași localități.

Între cei doi au apărut mai multe neînțelegeri legate de împărțirea banilor obținuți din afacerea comună, iar acesta a decis să-și rezolve probolema prin alt mod. Bărbatul a apelat la un intermediar, cu care de comun acord au pus la cale infracțiunea.

Pe parcurs, victima a fost amenințată de mai multe ori la direct și prin intermediul persoanelor terțe. Bărbatul care a tras de mai multe ori cu arma, a fost arestat.

În urma măsurilor de investigare, polițiștii au reținut bărbatul de 30 de ani, intermediarul infracțiunii, locuitor al municipiului Chișinău.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 12 la 20 ani de închisoare.