Principalul suspect al crimelor din Caracal se află de o săptămână la Spitalul Penitenciar Jilava pentru mai multe proceduri dispuse în cadrul anchetei. Gheorghe Dincă a fost transferat pe 1 octombrie din Arestul Central în Spitalul Penitenciar Jilava „pentru efectuarea unor măsuri procedurale dispuse în cazul anchetei penale”, a anunțat Poliția Română, conform Mediafax.

La sfârșitul lunii iulie, Gheorghe Dincă a fost arestat, după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. În gospodăria sa, anchetatorii au găsit rămășițe umane despre care INML a stabilit, în urma analizelor, că sunt ale Alexandrei Măceșanu.

Rămășițele descoperite în liziera pădurii din Caracal, despre care Gheorghe Dincă a susținut că sunt ale Luizei, au fost trimise în Statele Unite pentru a fi analizate de FBI.

Gheorghe Dincă, internat de opt ori la psihiatrie

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal a fost internat de opt ori în doi ani, între ianuarie 2009 și septembrie 2010, la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Conform unei fișe medicale din aprilie 2010, Dincă a fost internat cu trimitere de la medicul de familie, pentru “sindrom anxios depresiv”. În spital medicii i-au pus ca diagnostic secundar „Tulburări mentale şi de comportament datorate folosirii alcoolului”, sindrom de dependenţă, sindrom amnezic şi hepatită alcoolică, scrie Mediafax.

După internare, a primit tratament pentru ”tulburări organice de personalitate și de comportament datorate unei boli, vătămări și disfuncții cerebrale”.